Na današnji dan
2010
Se je poslovil Ronnie James Dio.
NAGRADNE IGRE
Traja do: 19. 5. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 3. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so prejšnji petek pri AFM Records izdali album Myths of Fate, s katerega prav tako predstavljajo videospot za skladbo Hammer of the Gods.

26. 2. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so objavili videospot za pesem In Eternity s prihajajočega albuma Myths of Fate, ki izide 22. marca pri AFM Records.

6. 2. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so objavili video za skladbo Who Wants to Live Forever s prihajajočega albuma Myths of Fate, ki naj bi izšel 22. marca pri AFM Records.

15. 1. 2024

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes bodo 22. marca pri AFM Records izdali album Myths of Fate, s katerega so posneli tudi video za skladbo Realm of Dark Waves, ki si ga lahko ogledate spodaj. Poleg tega je znan seznam vseh pesmi:

Forged by Fire
Realm of Dark Waves
Who Wants to Live Forever
Hammer of the Gods
In Eternity
Fear the Serpent
Goddess of the Night
Sons of Triglav
Elder Spirit
Einherjar
Sail with the Dead

6. 12. 2023

Konec poletja smo poročali, da simfoniki Leaves' Eyes za naslednje leto napovedujejo izid novega albuma. Zdaj je zasedba razkrila, da bo naslednji album nosil ime Myths Of Fate in bo izšel pri založbi AFM Records. Celotnega seznama komadov novega albuma band še ni objavil, je pa na voljo že video za single Forged by Fire, ki si ga lahko ogledate spodaj.

10. 8. 2023

Nemška simfonična metal zasedba Leaves' Eyes sporoča, da naj bi naslednje leto luč sveta ugledal njen nov dolgometražec. Nedavno je band na festivalu Wacken Open Air predstavil novo skladbo Forged By Fire, več novic sledi kmalu.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

23. 9. 2022

Leaves' Eyes in Atrocity imajo novega kitarista, to je Luc Gebhardt (Spiral Tower).

22. 9. 2022

Nemški simfonični metalci Leaves' Eyes so izdali klavirsko priredbo pesmi Dark Love Empress.

19. 8. 2022

Orden Ogan bodo 21. oktobra pri založbi AFM Records izdali album z naslovom Final Days - Orden Ogan and Friends. Osrednji del albuma predstavljajo na novo posnete skladbe z albuma Final Days, ki je izšel lani, na letošnji verziji pa se je bandu pridružil cel kup gostov. Tracklista je sledeča:

December (nova skladba)
Heart Of The Android ft. Peavy Wagner (Rage)
In The Dawn Of The Android ft. Ross Thompson (Van Canto) & Frank Beck (Gamma Ray)
Inferno ft. Nils Molin (Dynazty, Amaranthe)
Let The Fire Rain ft. Stu Block (Iced Earth, Annihilator)
Interstellar ft. Andy B. Franck (Brainstorm)
Alone In The Dark ft. Chris Boltendahl (Grave Digger) & Marta Gabriel (Crystal Viper)
Black Hole ft. Leif Jensen (Dew Scented)
Absolution For Our Final Days ft. Elina Siirala (Leaves' Eyes)
Hollow ft. Marc Lopes (Ross the Boss)
It Is Over ft. Dennis Diehl (Any Given Day)
Fields Of Sorrow (orkestralna verzija)

7. 1. 2022

Kitarist Thorsten Bauer je zapustil skupini Atrocity in Leaves' Eyes. V prvi je bil aktiven od leta 1994, v drugi pa od samega začetka leta 2003.

13. 12. 2021

Leaves' Eyes so posneli single Silent Night, katerega videospot si lahko ogledate spodaj.

3. 11. 2021

Simfoničarji Leaves' Eyes so posneli video za pesem Black Butterfly, ki jo najdete na bandovem lanskem albumu The Last Viking.

8. 6. 2021

Nemška progresivena death/doom metal zasedba Dark Millennium je objavila videospot za nov digitalni single The Apocryphal Wisdom (2021), ki je navoljo preko založbe Massacre Records.

Gre za novo verzijo skladbe The Apocryphal Wisdom z istoimenske prve demo kasete iz leta 1991, pri kateri so se skupini v studiu pridružili gostujoči vokalisti Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease), Alexander Krull (Atrocity, Leaves' Eyes), Christian Müller (Night In Gales) in nekdanji pevec Torsten Hoeltge.

10. 2. 2021

Skandinavska symphonic doom/death metal zasedba Coldbound, katere jedro tvorijo vokalistka Liv Kristine (Midnattsol, ex-Leaves' Eyes, ex-Theatre Of Tragedy), klaviaturistka Meiju Enho (Mamyth, ex-Ensiferum) in multiinštrumentalist Pauli Souka (Jullov, Winterthroned, ex-Arvas), predstavlja videospot za najnovejši single Slumber Of Decay, ki je izšel pretekli petek pri Allegro Talent Media/Plastic Head Distribution.

11. 11. 2020

Leaves' Eyes na ogled ponujajo drugi del dokumentarca Viking Spirit, ki je priložen artbook ediciji njihovega nedavno izdanega studijskega albuma z naslovom The Last Viking.

KONCERTI & FESTIVALI
16. 5. 2024
Steelfest 2024
Villatehdas, Hyvinkää, Finska
16. 5. 2024
Seventh Station, Mind Juice
MC Pekarna, Maribor
16. 5. 2024
Ancst, Survived by Nothing, Omča
AKC Attack, Medika, Zagreb, Hrvaška
17. 5. 2024
Dobrodelni koncert: Guni, Brutart, Jar of Flies, Enštalc
Kolpern, Jesenice
18. 5. 2024
Vratolom: Warm Up
Jalla Jalla Akc Metelkova, Ljubljana
18. 5. 2024
Ralu, Relentless Youth
Mladinski center Postojna, Postojna